lørdag 24. januar 2009

Glemmeboken

Her om dagen bestemte jeg meg virkelig for å rydde litt. Og hva dukket opp? Jo, nederst i en eske under kokeboken og Bibelen, jo, der lå sannelig Glemmeboken.

Noe forferdet over dette funnet tok jeg forsiktig boken opp. Børstet støv av den, og leste på forsiden: "Glemmeboken." Forfatteren så ut til å være glemt, og boken var nesten glemt den også, men inskripsjonen på forsiden sa klart ifra: "Her er alle dine forglemmelser nedtegnet." Det sier seg selv at størrelsen på boka var imponerende.

Jeg bladde opp midt i boken og havnet på kapittelet "Pinlige forglemmelser." Her kunne jeg lese:

21.05.07:
"Ørjan Arntzen glemte å kjøpe toalettpapir. Oppdages ikke før høyst nødvendig.'

01.11.04:
"Ørjan Arntzen skulle på date med ei bra dame. Dessverre glemte Arntzen å stille klokken slik at han kom en time for sent. Deretter glemte damen Arntzen."

Etter å ha lest noen sider av dette kapittelet kom jeg frem til at kapittelet igrunnen var svært belastende. Derfor valgte jeg å bla videre i boken og havnet på kapittelet:
"Forglemmelser som gir økonomisk ufordelaktig resultat." Her kunne en lese:

14.04.03
"På turen til den lokale hamburgersjappa i Lofoten med det karismatiske navnet "Grill-Gunn" glemmer Ørjan Arntzen at det står en søppelcontainer bak bilen hans. Dette er forholdsvis uproblematisk inntil Arntzen da velger å rygge bilen bak med det resultat at søppelcontaineren løfter seg opp, og utgir en merkelig "metall mot metall-lyd."

Til tross for at det ikke sto Hamburg på containeren jeg rygget på så var den lokalisert ved en hamburgerforretning.

12.06.04.
"Ørjan Arntzen glemmer et vikepliktskilt da han er ute å kjører i sin fars Skoda Octavia. Arntzen innser forglemmelsen da det kommer en lastebil i stor fart mot hans bildør, mens den tuter som en bestukket gris på dommens dag. Deretter havner ute på en hage mellom to flaggstenger med innskripsjonen "Europris"

Trailer er ikke det du vil ha igjennom døren på bilen din.

11.05.05

"Etter at sykkellåsen til Ørjan Arntzen brakk glemte han å kjøpe ny sykkellås. Dette medførte til at Arntzen ble sykkelløs etter 2 dager. Slik lærte Ørjan Arntzen at sykkel er en populær naskegjenstand i Bodø.

Alkoholrelaterte forglemmelser:

4.11.06.
Ørjan Arntzen glemte at han allerede hadde drukket en halv flaske Cognac, og drakk resten i samme slengen. Deretter danset Ørjan Arntzen på bordet, tok noen grep på luftgitaren, før cognacen ble reversert, og han gikk til sengs.

04.05.02
Ørjan Arntzen glemte, etter en sekspakning øl og en flaske Martin Astii, forskjellen på vann og sprit. Dette medførte komplikasjoner. Deretter glemte Arntzen hvordan motorikken fungerer, og kunne ikke bevege seg noen steder. Og når han endelig kunne bevege seg glemte han hvordan verden var skrudd sammen.

13.03.07
Etter å ha festet med russere i mange, lange timer glemte Ørjan Arntzen at han skulle bli intervjuet av Avisa Nordland. Dette medførte at en meget fyllesyk Ørjan ble avbildet, mens han skulle brøle som en tiger, men egentlig mest hadde lyst å sove videre.

Det var til og med et eget kapittel over hyppige ting som blir glemt:

425 ganger: Glemt navnet på den personen han prater med.
52 ganger: Glemt å fryse opp brød
51 ganger: Glemt igjen mobiltelefonen
34 ganger: Glemt å kjøpe inn middag
22 ganger: Glemt å hente inn klærne i vaskemaskinen
21 ganger: Glemt av en avtale
13 ganger: Glemt minibankkortet i en eller annen bar
10 ganger: Glemt hvor gammel han er når han skal presentere seg.
1 gang: Glemt å spise en hel dag.

Dette, og mye annet, er ting som i løpet av mitt liv har gått i glemmeboken.

2 kommentarer:

  1. Hahahahahahahahaa, eg veit ikkje om alt e sant elle om du har funne på d, men uansett va d veldi underholdande å lese. Men kan d vere ting du har gløymt å skrive ned i gløymeboka?

    SvarSlett
  2. Personen Arntsen kommer imidlertid ikke i glemmeboken. I alle fall ikke etter dette:)

    SvarSlett